15 april 2023
13:00

Västerhaninge IF

Referat: Segeltorps IF - Västerhaninge IF

Det blev förlust borta mot seriefavoriterna Segeltorp. Slutsiffrorna skrevs till 5-2 i Segeltorps favör. Det var klart missvisande siffror Västerhaninge var mycket närmare än så. Vi kom inte riktigt upp i nivå för dagen ändå så var det Västerhaninge som skapade flest chanser i matchen men Segeltorp har ett par rutinerade spelare som blev tungan på vågen.

Segeltorp tog ledningen med 1-0 efter 15 minuter. Därefter har Västerhaninge en boll i ribban och ett läge med öppet mål men bollen for över kassen. Ett nästan läge där Farmin är på väg igenom. Vi ropade på straff men domaren friade. Istället en omställning och 2-0 ett faktum.

Fint kombinationsspel Mohammed fri neddragen av Segeltorps målvakt med straff som följd. Nu skulle det väl ändå bli mål? Mohammed slår bollen i stolpen och ut. Det var en sådan där dag då det inte ville sig riktigt. 2-0 i halvtid.

Andra halvlek Västerhaninge tryckte på hårdare. Bollen från Andrej till Olle som slår in 2-1 reduceringen. Nu var VIF verkligen på gång. Istället 3-1 till Segeltorp. VIF skulle dock inte ge sig. Freddan lyfter fram bollen till Farmin som reducerar i den 65:e 3-2. Nu var det match och VIFen skapade framåt. Allt släcktes i den 86:e en omställning 4-2. Slutresultatet 5-2 skickades in i den 89:e.

Som sagt resultatet speglar inte matchbilden men fotboll går ut på att göra mål man får inga stilpoäng. Vi måste upp en nivå till nästa helg då vi möter Brandbergen på hemmaplan och då framförallt sätta våra chanser.